joi, 15 ianuarie 2015

7+1 Tipsuri de care sa tii cont cand alegi rochia de mireasa sau despre cum sa nu lasi rochia sa te poarte pe tine!

Aproape fiecare fetita isi petrece viata visand la ziua nuntii-rochia de printesa pe care o va purta, mirele pe care si-l va alege, locul in care va avea loc nunta(ordinea se schimba putin in functie devarsta!) 
Alegerea rochiei de mireasa ar trebui sa fie unul dintre cele mai memorabile, interesante, amuzante etape ale pregatirii nuntii, dar de asemeni se poate transforma intr-unul dintre cele mai stresante momente. Miresele care incep aventura cautarii rochiei visate trebuie sa fie inarmate cu un set de intrebari pertinente. Care este stilul care te avantajeaza raportat la corpul tau? Vrei  o trena lunga? Ce tipuri de rochii sunt in trenduri sezonul acesta? Stim…este complicat si coplesitor cateodata, de aceea va vom ajuta cu cateva tipsuri care vor face gasirea rochiei perfecte cat mai putin “dureroasa” posibil.
Tine cont de ele atunci cand probezi rochii de mireasa !

1.Alege stilul de rochie potrivit corpului tau!


Ce stil este cel mai potrivit  pentru tipul de corpul meu? Aceasta este una dintre cele mai importante întrebări pe care le puteti pune la probarea rochiei de mireasa. Un consultant cu experienta va poate da sfaturi nepartinitoare și obiective cu privire la ce fel de rochie va va face sa aratati bine in ziua nuntii voastre. Nu vă fie frica sa incercati o varietate de stiluri diferite, chiar daca ele nu sunt ceea ce ai avut în minte atunci când ai intrat pe usa. S-ar putea fiti surprinse  de ceea ce veti descoperi, chiar dacă aceasta nu a fost ideea originala a rochiei perfecte.
În ceea ce priveste stilurile, exista o mulțime, cele mai frecvente fiind
sirena, printesa, balerina, in A sau columna.Insa,oricat de superba și romantica doriti sa fie rochia , ganditi-va si putin practic la ea. De exemplu, va fi foarte greu să dansezi într-o rochie sirenă, spre deosebire de o rochie de mireasa care are mai mult spațiu la genunchi. Dacă natura v-a inzestrat si sunteți în căutarea unei  declarații in partea de sus, atunci un stil de rochie ce pune in evidenta decolteul va fi alegerea ideala. În plus, tine cont si de inaltimea pantofilor pe care ii vei purta pentru a intelege ce gen de rochie ti se potriveste.


Urmați regula de aur pentru cumpararea  rochiei de mireasa: Nu judeca o rochie bazat pe ceea ce se pare ca pe umeraș, sau în reviste. Și, ca întotdeauna, alege rochia care te face sa te simti cea mai frumoasa și încrezătore. Alege rochia pe care avantajeaza cel mai bine. Iubeste-o si poart-o, nu lasa rochia sa te poarte pe tine!


2. Trena si crinolina

Contrarcredintei populare”, crinolinele nu sunt de acceasi marime si stil. Un consultant ar trebui să fie în măsură să va spuna care crinolina este pentru fiecare stil de rochie, deci nu-ți fie frică să întrebi! De asemea, daca optezi pentru o rochie cu trena, trebuie sa vezi cum o poti strange sau chiar scoate ulterior de pe rochie, cum este mai confortabil si mai ales cum acest lucru accentuează mai degrabă decât diminuează rochia ta.

3.Tine cont de accesorii-buchet, voal, bijuterii

Este ușor să fii prinsa si captivata în momentul găsirii rochiei perfecte, dar nu o cumparati pana nu discutati si accesoriile pe care le veti purta: voal, bijuterii, accesorii de par,etc. Probati rochia cu diverse tipuri de accesorii pentru a fi sigure ca ceea ce va place se potriveste cu rochia si mai ales daca aceste completeaza si sporesc look-ul general. Daca are o lucratura deosebita in zona abdomenului, atunci ia in considerare faptul ca buchetul tau poate acoperi acest detaliu. Trebuie sa te gandesti la solutii: ori faci buchetul mai mic, ori incerci ca in poze sa tii buchetul astfel incat sa nu acopere acest detaliu.

Acelasi lucru se impune si in cazul voalului. Daca rochia ta are detalii deosebite pe spate, atunci alege voalul astfel incat sa nu acopere aceste detalii. Alege-l mai transparent sau mai scurt.
Atunci cand iti alegi bijuteriile tine cont de rochie. Daca rochia ta este cu bretele late, atunci un colier masiv va acoperi frumusetea rochiei. Daca rochia este cu decolteu drept, atunci trebuie ca lungimea colierului sa nu depaseasca linia decolteului.
Ca un sfat suplimentar, întrebați despre furnizori de accesorii cu care cei ce vand rochia colaboreaza, sau pe care ii recomanda...mai ales daca puteti obtine oferte buna si un discount in acest caz.

4. Ce faci daca iti doresti o rochie care “dezveleste” multe detalii

 

Daca optezi  pentru o rochie de miresa ce va dezvalui destul de multa piele, in general umerii, bratele si pieptul - rochie cu spatele gol, fara bretele sau fara maneci- trebuie sa fii dispusa  sa lucrezi dinainte la aspectul pielii tale si la postura ta.

 Daca ai pielea de pe brate uscata, alege un tratament de hidratare din timp. Insista pe zona coatelor unde pielea este mai uscata. Fa cateva vizite la sala de fitness si roaga un instructor sa te ajute sa-ti lucrezi bratele si spatele, pentru a reduce aspectul flask al pielii. Stai dreapta tot timpul. Fa exercitii in aces sens, mergi prin casa cu o carte pe cap. Daca stai dreapta, umerii tai vor arata mai bine si inevitabil si rochia.

Ai grija la mici “accidente” inaintea nuntii-plimbatul prin soare cu bretele cand tu ai o rochita fara bretele, joaca cu pisica, vanatai etc. Nu cred ca iti doresti sa ai mai mult fond de ten pe umeri decat pe fata, plus ca orice produs “reparator” se va transfera pe rochie si va arata extrem de dizgratios

5. Conteaza locul, data si desfasurarea nuntii

Ar trebui sa stiti ca desi sunt prezentate ca si matase, tafta, organza etc, majoritatea rochiilor de mireasa sunt confectionate din materiale polyester 100%, ceea ce inseamna ce vor deveni foarte „fierbinti” destul de repede. Daca stii ca perioada nuntii este una caniculara, sau ca vei sta foarte mult timp in aer liber cand este foarte cald, alege materiale naturale sau rochii cat mai comode. De asemeni, daca ai de parcurs mult timp in masina (mergi in alta localitate) , nu cred ca ti-ai dori sa faci acest lucru in rochii foarte stranse sau cu crinoline generoase. Poate parea amuzant, dar poate ar trebui sa te gandesti si daca rochita ta „incape” la propriu in toaleta locatiei unde are loc nunta. Sfatul se bazeaza pe multe experiente nefericite in acest sens.


  6. Cu rochia nu pozezi, ci o porti muuuulte ore! Verific-o in diverse posturi!

Daca te-ai decis asupra unei rochii de mireasa, inainte de a o cumpara petrece putin timp incercand diverse posturi pe care inevitabil le vei avea in ziua nuntii. Tine bratele ca si cum te-ai afla in fata altarului, tinand buchetul. Observa daca aceasta postura iti avantajeaza rochia. Observa cum cade rochia, trena, cum arata bratele, daca rochia face cute. Simuleaza miscarile pe care le vei face in ziua nuntii: apleaca-te pentru a imbratisa pe cineva, mergi usor tinand pe cineva la brat, danseaza, stai pe un scaun .Observa miscarile rochiei, observa daca exista vreun detaliu care arata inestetic.


7. Care este timpul de livrare


Timpul de la comandarea rochiei pana la livrare depinde la un designer sau magazin la altul. Foarte multe magazine importa rochiile,cea ce presupune un timp de livrare de in medie doua luni, apoi mai este de luat in calcul si efectuarea modificarilor pe care tu le doresti.



Nu uita sa faci o proba cu rochia la atelier chiar in saptamana nuntii deoarece pe ultima suta de metri apar multe fluctuatii de greutate ce pot afecta pana si lungimea rochiei.

De asemeni, verifica daca ai primit toate elementele pe care e-ai comandat sau platit-rochia, crinolina etc.



 

 7+1. Si nu in ultimul rand…dezastrele!!!

Poate ati uitat, dar va reamintesc ca in general nuntile ortodoxe au un ritual care presupune un piscot inmuiat in vin…acesta este pe primul loc in categoria “dezastre”.La ultimul accident de acest gen am descoperit ca pata de vin iese perfect de pe dantela cu servetele umede de bebelus.
Intreba la achizitionarea rochiei care sunt diversele solutii pentru indepartarea petelor de pe matarialul tau de rochie.
Verifica cusaturile de rezistenta ale rochiei(bretele, corset, fermoare etc) si cere ata si ac potrivit pentru ele. De asemeni, tesaturile fine-voal, matase , dantela, margele etc necesita alte tipuri de ata si ac, asigura-te ca iti pot da si aceste accesorii.
Tot la capitolul “dezastre” adaugam si schimbarea pantofilor in timpul nuntii.NU, NU SI NU balerinilor, papucilor, sau mai nou…papucilor de hotel. Daca stii va nu vei rezista intrega nunta, nu cumpara o rochie care va arata dezastruos in balerini, calcata in picioare de invitati, in care te vei misca si dansa mult mai greu si mai ales vei pierde din gratia de printesa.

Ce ziceti, mireselor? Va sunt de folos aceste tipsuri? Impartasi-ti-ne din experientele voastre legate de gasirea rochiei perfecte si…succes la cumparaturi!!!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu