sâmbătă, 7 februarie 2015

Cum alegi si cum cumperi verighetele



Foto: Cristi Prisneanu- Wedding Channel


 Multe dintre elementele și accesoriile necesare pentru organizarea unei nunți sunt pe cât de costisitoare pe atât de efemere. Focurile de artificii durează circa 10 minute, tortul de nunta se mănâncă cât ai zice „pește”, iar rochia de mireasa, chiar dacă e cumpărată și va rămâne undeva într-o cutie pentru întreaga viață, puține șanse are să mai fie vreodată îmbrăcată. Există însă câteva elemente, fără de care nu începe nici o ceremonie de nuntă, și de care nici un cuplu nu se lipsește pe parcursul întregii vieți în doi. Este vorba, desigur, despre verighete.
 
Foto: Ionut Floricescu Photography

Foto: Ionut Floriescu Photography
 Chiar daca de majoritatea aspectelor legate de planificarea nuntii se ocupa viitoarea mireasa si furnizorii de nunti, alegerea verighetelor este o responsabilitate de care cuplurile se achita impreuna. La urma urmei, inelele de nunta sunt importante, pentru ca acest simbol al dragostei va fi purtat tot restul vietii.


Foto: Ionut Floricescu Photography
 In mod traditional din aur, verighetele trebuie alese cu o foarte mare atentie si precizie, calitatea trebuie sa fie una foarte buna pentru a rezista in timp.

  VERIGHETELE pot fi din aur 14k, aur 18k, platina cu/fara pietre pretioase, de la modele clasice si discrete la modele de ultima tendinta, ce ar trebui sa va creioneze personalitatea ajutandu-va sa completati toate pregatirile pentru nunta dumneavoastra!

 
Foto: Cristi Prisneanu- Wedding Channel
 Va oferim cateva sfaturi generale in vederea achizitionarii de bunuri din metale pretioase si pietre pretioase. Daca va pregatiti de casatorie si doriti sa va uniti sufletele printr-o pereche de verighete, trebuie sa urmati cateva etape in vederea achizitionarii propriu-zise:

 Primul pas...ce trebuie urmarit este acela de a va decide ce anume cautati, ce anume va caracterizeaza, ce model va inspira, bineinteles alaturi de suma de bani de care dispuneti sa o alocati acestei investitii.
 Toți am văzut la părinții noștri verighetele clasice, ce au o formă foarte simplă și practic nu se disting cu nimic unele de altele. Insa…
 Sfatul nostru este să porniți de la a căuta modelul prin diverse reviste specializate sau, mai simplu, pe internet. Și dacă credeți că problema s-a rezolvat, vă înșelați din păcate. Motorul de căutare o să vă dea sute, ba chiar mii de variante, din care o să vă fie foarte greu să alegeți. De aceea, discutați mai înainte de toate despre modelul dorit, cum ați vrea să arate? Ce culoare a metalului vă este mai mult pe plac? Ați vrea să fie ornamentate cu pietre sau să fie gravate? Ce formă, grosime și greutate vreți să aibă? După zile întregi de căutare, toate modelele o să vi se pară la fel, și atunci probabil veți face alegerea.


Foto: Cristi Prisneanu- Wedding Channel
 Urmatorul pas...urmareste informarea - cum si ce poate oferi piata in conformitate cu cerintele dumneavoastra. Primul lucru pe care un cuplu il are in vedere atunci cand cumpara inele de nunta este designul bijuteriilor si pretul acestora.
 
 Informarea are un rol esential inainte de cumpararea propriu-zisa deoarece trebuie avut in vedere increderea pe care v-o ofera furnizorul de astfel de produse. Referior la increderea pe care un furnizor poate sa o ofere este Autorizatia ANPC. Desfasurarea de operatiuni cu metale pretioase si pietre pretiose necesita conform legii o astfel de autorizatie (ANPC) care trebuie sa fie afisata vizibil in interiorul magazinului. Lipsa unei astfel de autorizatii ridica suspiciuni la nivelul actiunii desfasurate.
Foto: Ionut Floricescu Photography

 Al treilea pas...este reprezentat de alegerea operatorului de la care doriti sa achizionati produsul. Aceasta alegere nu trebuie facuta arbitrar si nu este recomandata cumpararea fara o informare bine pusa la punct.

 Solicitand agentului de vanzari verighete din aur alb, din aur galben sau roz, el va stii ce inele de nunta sa recomande dupa bugetul si model, cu conditia sa primeasca informatii cat mai precise.

 In timp ce unele cupluri prefera verighete rotunde cu un design clasic, cuplurile nonconformiste, care nu se pot decide asupra culorii si materialelor din care sunt confectionate verighetele, pot alege verighete de nunta in combinatiile dorite de aur, argint si eventual pietre pretioase.
 Decizia finala apartine mirilor, iar aceasta va fi in functie de preferintele personale ale fiecarui cuplu in parte. In timp ce aurul alb arata superb pe inelarul oricarei femei, verighetele mai modeste, confectionate din argint arata mai bine daca au un design mai simplu.

Foto: Ionut Floricescu Photography

 Pentru cei care nu tin cont de costuri, dornici sa comande bijuterii exclusiviste, verighetele in doua tonuri sau verighetele incrustate cu diamante sunt o optiune eleganta.
Orice ati cumpara, asigurati-va ca verighetele sunt confortabile si tineti cont mai mult de ceea ce simbolizeaza aceste cercuri ale iubirii decat de valoarea lor materiala.


Al patrulea pas...este cumpararea. Trebuie sa aveti in vedere modalitatea de plata pe care o alegeti, intrucat sumele necesare achizitionarii de produse din metale pretioase si pietre pretioase pot fi foarte mari, majoritatea comerciantilor ofera posibilitatea de plata cu cardul sau ordin de plata. Plata se mai poate realiza "cash" dar daca suma este foarte mare indicat ar fi sa optati pentru o metoda mai simpla care sa nu necesite vehicularea de sume importante asupra dumneavoastra.
 
 Al cincilea pas...il reprezinta verificarea. Daca doriti sa verificati produsul cumparat va puteti adresa Directiei Metale Pretioase si Pietre Pretioase din cadrul ANPC ce dispune de laboratoare de analiza si personal autorizat in vederea expertizei produselor in cauza.
 
Foto: Cristi Prisneanu-Wedding Channel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu