sâmbătă, 7 februarie 2015

Materialele din care sunt confectionate verighetele- criteriu decisiv din perspectiva mirelui



Din momentul in care nunta a fost decisa, viitoarea mireasa se va confrunta cu o multitudine de decizii si de optiuni din care va trebui sa aleaga. Ea nu va fi singura, caci mirele va trebui si el sa ia niste hotarari la fel de importante, una dintre ele fiind alegerea verighetelor. De ce este aceasta alegere atat de importanta pentru el? Pentru ca verigheta va fi una dintre putinele accesorii pe care un barbat le va purta, asa ca alegerea va trebui sa fie cea potrivita. Pentru a usura munca mirelui, avem pentru voi cateva dintre cele mai populare optiuni in materie de stiluri si materiale de verighete.

Platina - cel mai scump, cel mai durabil si cel mai greu dintre toate metalele pretioase. Ar fi, poate, cea mai masculina optiune, caci culoarea sa alba, stralucitoare, poate fi asortata foarte usor cu orice altceva. Fiind un metal durabil si greu, o verigheta din platina poate rezista la zgarieturi si lovituri o viata intreaga, cu usurinta, insa reprezinta si o investitie pe masura.



Aur - de un galben intens, este cel mai stralucitor metal si este ceva mai ieftin decat platina. Preturile unor verighete din aur depind de optiunea pe care o vei alege (9k, 18k sau 22k). Distinctia se face in functie de concentratia de aur pur, astfel incat cel de 9k va fi cel mai ieftin, cu cea mai mica concentratie (de aproximativ 37,5% aur), in timp ce acelea de 18k sau 22k vor fi ceva mai scumpe, datorita concentratiei mai mare de aur pur. Asa cum poate banuiesti deja, o verigheta din aur de 9k va fi si cea mai putin rezistenta si cea care isi va pierde luciul si calitatea cel mai devreme.

Aur alb - daca nu iti place galbenul stralucitor al aurului normal si totusi iti doresti o verigheta din acest metal, poti opta pentru aurul alb - frumos, chic si elegant. Din pacate, este o optiune care implica dedicatie si tratamente de-a lungul timpului. Problema este ca aurul alb prezinta un strat fin de rodiu, care ii ofera frumoasa culoare si stralucire, dar care se sterge foarte usor. De aceea, pentru a pastra stralucirea si culoarea alba a verighetelor, va trebui sa te duci la bijutier, periodic, pentru a reimprospata stratul de rodiu.




Argint - o optiune ieftina, dar si mai rar intalnita cand vine de verighete. De ce? Pentru ca este si unul dintre cele mai delicate metale: poate fi zgariat, se poate subtia, isi poate inchide culoarea din cauza transpiratiei (desi poate fi curatat) si isi va pierde stralucirea de-a lungul timpului.







Zirconiu - metal din familia titaniului, modern, usor, durabil si rezistent la lovituri si zgarieturi. Un bijutier cu experienta poate modifica acest metal la caldura puternica, astfel incat sa formeze forme si modele moderne in negru si argintiu si sa-ti ofere niste verighete personalizate si speciale.








Paladiu - metal din familia platinei, asemanator acesteia atat ca infatisare, cat si ca proprietati. Culoarea sa este un alb stralucitor si este un metal greu (dar mai usor decat platina), rezistent si ca bonus, mai ieftin decat platina.







Tungsten 
(sau wolfram) - mult mai putin stralucitor decat orice alt metal, dar durabil si rezistent. Singura problema este ca nu poate fi modificata marimea unei verighete din tungsten si in situatii de urgenta in care sa spunem ca nu mai poti scoate inelul de pe deget, singura optiune va fi sa rupi sau sa tai inelul pentru a-l indeparta.


 



Titaniu - cel mai dur si cel mai rezistent dintre toate metalele, gri, aproape la fel de ieftin ca argintul si modern. Din pacate, ca si tungstenul, nu este stralucitor ca celelalte metale, dar poate fi modificat in asa fel incat verighetele sa fie deosebite si moderne.





Lemn - pentru un cuplu cu orientari bio. Daca alegi verighete facute doar din lemn, pretul va fi unul destul de mic. Daca alegi sa-l folosesti in combinatie cu orice alt metal, pretul va creste in functie de materialul pe care vrei sa-l adaugi. Lemnul este perfect pentru a face niste verighete cu adevarat speciale, dar este si foarte fragil, delicat, greu de pastrat curat si care se va degrada in timp.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu