joi, 26 februarie 2015

The National Wedding Show- Londra 2015





 "The National Wedding Show" este cel mai mare targ dedicat viitoarelor mirese din Marea Britanie, eveniment ce are doua editii anuale-toamna si primavara- si care da tonul tendintelor de nunta Marea Britanie si Europa. 



 Editia de primavara 2015 a avut :
  • peste 300 de expozanti
  • peste 1 000 de rochii de mireasa prezentate in show-uri de podium- cel mai mare Wedding Catwalk din Marea Britanie
  •  Wedding Theatre- un spatiu special amenajat in care miresele au beneficiat de activitati interactive sustinute de specialisti in domeniu






Primul lucru pe care l-am remarcat a fost stilul primavaratic pe care majoriatea expozantilor l-au abordat in prezentarea standurilor, copaceii infloriti fiind prezenti la tot pasul, fie ca era vorba de standul unei locatii, al unei agentii de turism sau al unui furnizor de tinute de gala.








 O tendinta tot mai prezenta in stilul nuntilor in 2015 este folosirea elementelor hand-made. Am remarcat interesul crescut al viitoarelor mirese prezente la targ pentru buchete hand-made confectionate din matase, margele si de ce nu...in intregime din nasturi.













Acelasi stil hand-made se remarca si in cazul accesoriilor – diademe, accesorii de par, cocarde.




Probabil inspirati de filmul “In the Wood”, multi expozanti au prezentat decoruri de nunta ce aveau ca tema centrala elemente din natura, eventual combinate cu elemente vintage si shabby-chic- aranjamente florale pe discuri din trunchi de copac, muschi, crengi- intoarcerea la natura fiind una din tendintele in teme de nunta 2015.












In egala masura, alaturi de temele de nunta ce se centreaza pe elemente vintage sau natura, in mare voga raman insa decorurile fabuloase, opulente.









Ca la orice targ care se respecta, torturile sunt mereu surprizele dulci. Aflate din ce in ce mai mult la limita dintre gastonomie si arta, torturile de nunta au si anul acesta surprize: compozitii inedite in care regasim arome fine si discrete de condimente (ciocolata si chilli de exemplu) si decoruri spectaculoase ce folosesc din ce in ce in ce mai mult pictura.
Am avut surpriza sa descoperim torturi ce au fost inspirate de rochii célèbre, dar si torturi ce parca veneau din atelierele de butaforie hollywoodiene. 










Tehnologiile moderne se pare ca nu ocolesc nici piata nuntilor. In trecut folosite excusiv in publicitate, panourile printate din plexiglas sunt acum folosite in fotografia de nunta, atat in albume de nunta cat si in tablouri cu finisaje moderne, mirii fiind extrem de incantati ca pot fi dupa nunta elemente de décor ale propriei locuinte. 


Invitatiile de nunta si in general elementele printate ale nuntii-place-carduri, meniuri etc- evident sunt si ele in tendinta de retro specifica acestui sezon. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu